Hvorfor denne blog ?

Vi oplever i dag, at mange aktører i stat, regioner og kommuner, samt i virksomheder og interesseorganisationer, arbejder med at opfinde nye innovationskoncepter til at skabe fremtidens samfund. Der er forsøg med nye forretningsmodeller, som cirkulær økonomi og social investering, og nye tiltag indenfor digital og strategisk byudvikling, som skal stimulere aktivt medborgerskab og samskabelse på tværs af offentlige og private skel. Vi oplever, at de offentlige aktører eksperimenter med nye former for strategiske alliancer og styringsnetværk. Vi ser også en del projekter, som prøver kræfter med ’multi-helix’ konstruktioner, hvor både offentlige myndigheder, borgere, forskere, NGO’er og kommercielle aktører samarbejder om løsninger på konkrete samfundsudfordringer.

Der er ingen tvivl om, at der inden for de seneste par år er sket en kraftig intensivering ift mængden af projekter og aktører, som arbejder i dette nye ”krydsfelt”, og selvom der er skabt mange erfaringer med de nye innovationsmetoder, forretningsmodeller og samarbejdsformer befinder vi os stadig på mange måder i en læringssituation. Det er nyt for alle parter at arbejde sammen på denne måde, og der er et enormt behov for at samle og dele erfaringer.

Vi vil derfor arbejde på at skabe en platform for, at vi kan synliggøre og dele erfaringer om samfundsinnovation mens det sker.

Denne blog bygger på en ambition om at samle viden og give stemme til aktører, som arbejder nytænkende indenfor de store samfundsområder – især omkring udfordringerne, der er kondenseret i byen.

Vi vil derfor opsøge og bringe historier frem om det nye systemdesign, der kan understøtte løsninger på samfundsmæssige udfordringer, stimulere bæredygtige virksomhedsformer og styrke menneskers mulighed for at deltage i samfundsudvikling. En del af dette handler især om den offentlige sektors nye rolle som samfundets innovationsleder.

Dermed håber vi at kunne bidrage til indsigt, netværk og en mere koordineret samskabelse af strategier og metoder på tværs af sektorer og samfundsaktører.

samfundsagenda er et initiativ udsprunget af innovationsarbejdet i regional udvikling, region midtjylland, der arbejder med dannelsen af initiativer og platforme, der prøver at finde løsninger på samfundsmæssige udfordringer inden for områder som velfærd, urbanisering og klima.

Ophavsmændene er Jonas Kroustrup og Tenna Korsbek Andreasen.

Bloggen er ikke et udtryk for en partipolitisk holdning, men et forsøg på at formidle viden, der kan medvirke til skabe systeminnovation for fremtiden.

Redaktør Tenna Korsbek Andreasen, tenna.andreasen@ru.rm.dk

Tenna Andreasen

3 thoughts on “Hvorfor denne blog ?

  1. Hej samfundsagenda, jeg vil godt sige tak for en fantastisk spændnede og inspirerende blog, ser frem til at samle op på tidligere artikler og følge nye! daglig blog redaktør, på Kofoeds Skoles nye blog kofoedsverden.dk , ser frem til at hente spændend einspiration bl.a. her 🙂 mvh Nikolaj

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s