Den bæredygtige omstilling

De tiltagende udfordringer for vores klima og miljø har længe krævet, at vi som samfund begynder at tage fat på at udvikle nye adfærdsmønstre, teknologier, regulativer, forretningsmodeller og forpligtende koordineret indsatser på tværs af en lang række organisationer og offentlig-privat skel. Det handler både om livet i lokale fællesskaber i byer og land, såvel som langsigtede strategiske indsatser i de store institutioner og i erhvervslivet. Kun i fællesskab kan vi skabe de ideer og løsninger, som er trædstene i en fundamental grøn og bæredygtig omstilling.

På nuværende tidspunkt er der nok ingen, som er i tvivl om, at det er nødvendigt. Spørgsmålet er i højere grad  hvordan. Vi befinder os stadig på mange måder i en læringssituation, og der er et enormt behov for at samle og dele erfaringer.

En lang række tiltag har allerede sat fokus på den bæredygtig forretningsudvikling, som f.eks det regionale initiativ Rethink Business 

På Samfundsagenda.dk vil gerne bidrage til den grønne omstilling ved at fremhæve og formidle om bæredygtige tiltag, men mere specifikt indenfor byudvikling, innovation og ny teknologi, ift samspillet mellem bæredygtighed og social innovation.

Vi vil give stemme til de aktører, som tør eksperimentere med nye tiltag. Vi vil formidle eksempler og cases. Følg med her på bloggen og twitter @samfundsagenda.

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s