Den digitale forandring

Udviklingen af “det digitale samfund” har påvirket os alle i voldsom grad, men det er ikke kun på den teknologisk front, at der sket rigtig meget de seneste 10-20 år. Det vi forstår ved det digitale samfund ikke er kun overgangen fra fastnet til mobil, eller fra papirbaseret arbejdsgange til it understøttelse. Det en gennemgribende forandring af den måde vi organiserer os på.  De sidste årtiers digitale revolution har derfor også medvirket til en gennemgribende forandring af samfundet, som vi først er begyndt at ane konturerne af.   Det er en ændring i interaktionen mellem mennesker, mellem borger og samfund, mellem virksomheder og mellem kulturer i en global og forbundet verden.

Tænk på den måde de mobile og sociale medier har ændret vores måde at kommunikere og socialisere. Tænk på mulighederne når massive mængder af digitale enheder, mennesker og organisationer er forbundet i et netværk af store data mængder.  Tænk på den måde overvågning ændrer vores forståelse af international politik. Tænk på den måde on-line medier under det arabiske forår har ændret den måde vi forstår samfundets evne til mobilisering.

Vi mener den digitale revolution bør stå højt på vores samfundsagenda, så vi formår at udvikle os med de digitale muligheder.

Blogindlæg:

Interview med Peter Baeck fra den engelske tænketank NESTA  om potentialet i digital social innovation

“Big Data” og det kvantificerede samfund

“It’s not about software. It’s about society” – Digital Samskabelse

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s